Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön
En krämig vegetarisk soppa med blomkål och purjolök värmer gott. Den fylliga grönsakssoppan mixas slät och toppas med pumpakärnor som snabbt rostas i stekpanna. De knapriga pumpafröna blir dessutom en snygg kontrast mot den ljusa blomkålssoppan.
Ingredienser
4 portioner
ca 400 g blomkål
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 liten purjolök
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
1/2 citron
1 dl pumpakärnor
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2333 KJ / 558 kCal
Fett43.5 g
Salt3.9 g
Kolhydrater27.3 g
Protein12.3 g
Kommentarer
Mycket god soppa!
Fredrik
2020-03-18Mycket god soppa med lite sting. För bättre ekonomi - passa på när blomkålen har ett lägre pris än nu på vintern.
Ulla
2016-12-20Jättegott! Rekommenderas!
Sara
2016-09-04