Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

50
3
Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

En krämig vegetarisk soppa med blomkål och purjolök värmer gott. Den fylliga grönsakssoppan mixas slät och toppas med pumpakärnor som snabbt rostas i stekpanna. De knapriga pumpafröna blir dessutom en snygg kontrast mot den ljusa blomkålssoppan.

Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g blomkål
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 liten purjolök
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1/2 citron
1 dl pumpakärnor

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Fredrik

2020-03-18

Mycket god soppa!

Ulla

2016-12-20

Mycket god soppa med lite sting. För bättre ekonomi - passa på när blomkålen har ett lägre pris än nu på vintern.

Sara

2016-09-04

Jättegott! Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2333 KJ / 558 kCal
Fett 435 g
Salt 39 g
Kolhydrater 273 g
Protein 123 g
Läs mer om näringsvärden