Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Blomkål- och purjolökssoppa med pumpafrön

En krämig vegetarisk soppa med blomkål och purjolök värmer gott. Den fylliga grönsakssoppan mixas slät och toppas med pumpakärnor som snabbt rostas i stekpanna. De knapriga pumpafröna blir dessutom en snygg kontrast mot den ljusa blomkålssoppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkålen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan i en kastrull. Tillsätt buljongen och grädden, koka sakta ca 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät. Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Rosta pumpakärnorna i en torr och medelvarm stekpanna.
  5. Till servering: Servera soppan toppad med rostade pumpakärnor och gärna med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 citron
  • 1 dl pumpakärnor
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2333 kJ / 558 kCal