Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter

Ugnsbakad spetskål med soja, blodapelsin och salta jordnötter ger dig en härlig och fantastisk god rätt som lätt blir en favorit på bordet. De söta blodapelsinerna matchar sältan i sojan och jordnötterna fint och bakad spetskål har en mjuk och fin smak.

Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter

Ingredienser

4 portioner
1   litet spetskålshuvud (à ca 400 g)
3 msk  olja
2 1/2 msk  japansk soja
svartpeppar
3   blodapelsiner
1 dl  saltade jordnötter
1   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Passar att servera till ankbröst eller kyckling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Jättegott. Bytte olja mot brynt smör

Tove sophie

2024-02-06

Näringsvärde per portion

Energi1149 KJ / 275 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Marängtoppade apelsinhalvor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och paprikasallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig smoothie med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakad spetskål med ingefära och soja
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodapelsinjuice med äpple, palsternacka och basilika
Betyg 3.2 av 5.
65 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Harissabakad spetskål och tomat med jordnötssås
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga