Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter
![Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235721/cf_259/sojabakad_spetskal_med_blodapelsin_och_jordnotter.jpg)
Ugnsbakad spetskål med soja, blodapelsin och salta jordnötter ger dig en härlig och fantastisk god rätt som lätt blir en favorit på bordet. De söta blodapelsinerna matchar sältan i sojan och jordnötterna fint och bakad spetskål har en mjuk och fin smak.
![Sojabakad spetskål med blodapelsin och jordnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235721/cf_259/sojabakad_spetskal_med_blodapelsin_och_jordnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 litet spetskålshuvud (à ca 400 g)
3 msk olja
2 1/2 msk japansk soja
svartpeppar
3 blodapelsiner
1 dl saltade jordnötter
1 kruka koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Passar att servera till ankbröst eller kyckling.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1149 KJ / 275 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g
Kommentar
Jättegott. Bytte olja mot brynt smör
Tove sophie
2024-02-06