Harissa-rostad blomkål med mandel

Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Harissa-rostad blomkål med mandel

Harissa är en smakrik och het chilipasta med ursprung från Tunisien som här får sätta smak på blomkål som rostas gyllene i ugnen och toppas med hackade, knapriga mandlar.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Harissa-rostad blomkål med mandel

Ingredienser

6 portioner
800 g blomkål
2 - 4 tsk harissa
2 krm salt
2 msk olivolja
2 dl rostade salta mandlar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi873 KJ / 208 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lammgryta med aprikoser och mandel
    Betyg 4.3 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad