Harirasoppa med pitabröd och yoghurt
Den morockanska soppan Harira är båda mättande och god, med sina kikärter och smaker av gurkmeja, kanel och kummin. Så klart äts den tillsammans med pitabröd och lenande youghurt. Avsluta med att hacka och strö persilja över rätten och du har en värmande hösträtt att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g stjälkselleri
150 g snackmorötter
1 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald kanel
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
500 g passerade tomater
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 tsk sambal oelek
salt
1/2 citron
Till servering
1/2 ask persilja (à 20 g)
4 pitabröd
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2271 KJ / 542 kCal
Fett15 g
Salt9 g
Kolhydrater74 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inte en hit... Kanske beror på att jag inte tycker som selleri..
Sanne
2019-01-30Fantastiskt gott även om jag intr hade kummin och sambal oelek. En ny favvo!
Annika
2018-12-11