Harirasoppa med pitabröd och yoghurt

9
2 Klimatsmart
Harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Den morockanska soppan Harira är båda mättande och god, med sina kikärter och smaker av gurkmeja, kanel och kummin. Så klart äts den tillsammans med pitabröd och lenande youghurt. Avsluta med att hacka och strö persilja över rätten och du har en värmande hösträtt att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Harirasoppa med pitabröd och yoghurt

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
300 g
stjälkselleri
150 g
snackmorötter
1 tsk
kummin
2 msk
riven färsk ingefära
2 msk
olivolja
1 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
mald kanel
2
lagerblad
2 msk
tomatpuré
7 1/2 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
500 g
passerade tomater
2
förp kokta kikärter (à 380 g)
1 tsk
sambal oelek
-
salt
1/2
citron

Till servering

1/2
ask persilja (à 20 g)
4
pitabröd
2 dl
matyoghurt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Sanne

1/30/2019

Tyvärr inte en hit... Kanske beror på att jag inte tycker som selleri..

Annika

12/11/2018

Fantastiskt gott även om jag intr hade kummin och sambal oelek. En ny favvo!

Näringsvärde per portion

Energi 2271 KJ / 542 kCal
Fett 15 g
Salt 9 g
Kolhydrater 74 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept