Den morockanska soppan Harira är båda mättande och god, med sina kikärter och smaker av gurkmeja, kanel och kummin. Så klart äts den tillsammans med pitabröd och lenande youghurt. Avsluta med att hacka och strö persilja över rätten och du har en värmande hösträtt att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr inte en hit... Kanske beror på att jag inte tycker som selleri..
Sanne
2019-01-30Fantastiskt gott även om jag intr hade kummin och sambal oelek. En ny favvo!
Annika
2018-12-11