Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor med grape och avokado

Halstrade marinerade pilgrimsmusslor med grape och avokado är en utsökt och mycket vacker förrätt med syrliga smaker av lime och grapefrukt som mildras av den lena avokadon. Servera gärna i vinglas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina musslorna enligt förpackningens anvisning. Lägg dem på ett hushållspapper för att rinna av.
  2. Skala och skär bort allt det vita från grapefrukten och limen. Skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara den saft som finns kvar. Blanda den med oljan och sockret till en marinad. Kärna ur och strimla pepparn och blanda ner den i marinaden.
  3. Dela, kärna och gröp ur avokadon, skär den i klyftor. Blanda den med citrusfrukterna och mangold och lägg i 4 glas (för 4 port) eller på ett fat. Ringla över marinaden.
  4. Stek musslorna enligt anvisningen på förpackningen. Dela ev musslorna.
  5. Lägg upp pilgrimsmusslorna på salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g pilgrimsmusslor
  • 1 blodgrape
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 spansk peppar
  • 2 avokado
  • 65 g röd mangold
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 989 kJ / 236 kCal
Läs mer om näringsvärden