Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
1
Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado

Läckra halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av krispig machesallad, söta tomater och krämig avokado i en syrlig dressing av citron. En underbar liten förrätt som dina gäster garanterat kommer att uppskatta.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado

Ingredienser

8 portioner
400 g pilgrimsmusslor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
6 tomater
4 avokador
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren koriander
3 msk färskpressad citronjuice
6 msk olivolja
1 påse mâchesallad (à 70 g)
olja till stekning
salt
nymalen vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Fräsch och mycket god, precis lagom förrätt, innan oxfilé. Tag inte mer koriander än receptet föreskriver. Jag hittade inte pilgrimsmusslor utan använde musslor som liknade pilgrimsmusslor, kommer inte ihåg namnet. Gott blev det i alla fall!

Christine

2010-01-12

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad pilgrimsmussla med gremolata
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor med sparris och späda blad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga