Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado

Läckra halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av krispig machesallad, söta tomater och krämig avokado i en syrlig dressing av citron. En underbar liten förrätt som dina gäster garanterat kommer att uppskatta.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Dela tomaterna och kärna ur dem med en sked. Skär i ca 1/2 cm stora tärningar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i ca 1/2 cm stora tärningar.
  3. Blanda chili, tomater, avokado, gräslök, koriander, citronjuice och olja. Smaka av med salt och peppar. Fördela mâchesalladen samt tomat- och avokadohacket i portionsskålar eller på tallrikar.
  4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja i en stek- eller grillpanna. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida, tills de får fin färg. Lägg dem på hacket. Servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek pilgrimsmusslorna nätt och jämnt klara, godast blir de med en liten rå kärna i mitten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 400 g pilgrimsmusslor
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 6 tomater
  • 4 avokador
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl finskuren koriander
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 6 msk olivolja
  • 1 påse machesallad (à 70 g)
  • olja till stekning
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept