Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
2
Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt
peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Skulle ha större mängd fisk men annnars jättegott

Ann-cathrin

2012-03-08

Gjorde ett dillmos och tillsatte gröna ärtor i moset. I såsen tillsatte jag en matsked majonäs och en tesked pepparrot. Mycket gott!

Lisa

2012-03-07

Näringsvärde per portion

Energi2266 KJ / 543 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater60.6 g
Protein32.1 g

Testa liknande recept

Frasig torsk med romsås
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torsk med kräfttzatziki
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsstekt torsk med matvete och pepparrot
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskpaket med ägg och dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frasig fisk med franska ärter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga