Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil
Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt och peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 543 kCal
Fett16.9 g
Kolhydrater60.6 g
Protein32.1 g
Kommentarer
Skulle ha större mängd fisk men annnars jättegott
Ann-cathrin
2012-03-08Gjorde ett dillmos och tillsatte gröna ärtor i moset. I såsen tillsatte jag en matsked majonäs och en tesked pepparrot. Mycket gott!
Lisa
2012-03-07