Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

6
2
Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
1 kruka dill
1 rödlök
1 citron
2 dl gräddfil
1 burk röd caviarmix (à 80 g)
salt och peppar
3 morötter
1 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ann-cathrin

2012-03-08

Skulle ha större mängd fisk men annnars jättegott

Lisa

2012-03-07

Gjorde ett dillmos och tillsatte gröna ärtor i moset. I såsen tillsatte jag en matsked majonäs och en tesked pepparrot. Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2266 KJ / 543 kCal
Fett 16.9 g
Kolhydrater 60.6 g
Protein 32.1 g
Läs mer om näringsvärden