Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med rom- och rödlöksgräddfil

Somrig och lätt känns den här rätten med dillkokt potatis, enkelpanerad stekt torsk och sås av gräddfil, caviar, dill och lök. Servera med citronklyftor och rivna morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torskfilén.
  2. Koka potatisen, med eller utan skal. Bryt av dillstjälkarna och lägg dem i potatiskastrullen.
  3. Grovhacka hälften av dillkvistarna och spara resten till garnering. Skala och hacka rödlöken. Dela citronen i halvor och skär varje halva i 3 klyftor.
  4. Blanda gräddfilen med lök, caviarmix och grovhackad dill. Smaksätt med salt, peppar och pressad saft från 1/6 av citronklyftorna.
  5. Skala och riv morötterna.
  6. Vänd fisken i vetemjöl och krydda med salt och peppar. Stek på medelhög värme i matfettet, ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera fisken med potatis, citronklyftor, rårivna morötter och caviarsås. Toppa med resterande dill.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
  • 900 g potatis
  • 1 kruka dill
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 2 dl gräddfil
  • 1 burk röd caviarmix (à 80 g)
  • salt och peppar
  • 3 morötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2266 kJ / 543 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer