Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Smörstekt torsk med en fantastiskt god och syrlig rom- och gräslökssås står på menyn. Torsken serveras tillsammans med nykokt potatis, krispiga sockerärtor och nötig mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2018

Halstrad torsk med rom- och gräslökssås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
150 g sockerärtor

Rom- och gräslökssås

75 g röd caviarmix
2 dl crème fraiche
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
peppar
3 ägg

Torsk

500 g rimmad torskfilé
1 msk smör

Grönsaker

65 g mâchesallad

Gör så här

00:03:00
00:09:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ganska alldaglig. Plus för att det inte är så mycket "matlagning". Enkel att svänga ihop. Därför en bra vardagsrätt.

    Heidi

Näringsvärde per portion

Energi2430 KJ / 578 kCal
Fett26 g
Salt2.32 g
Kolhydrater43 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Frasig torsk med romsås
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjesbakad torsk med dillsås
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pestobakad torsk med fetaost
    Betyg 2.9 av 5.203 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad