Halstrad tonfisk med sardellkräm
Ät tonfisken ihop med den härliga sardellkrämen, kokt potatis och ägghalvor samt krispiga haricots verts. Avsluta med att strö några svarta oliver över och rätten är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
150 g haricots verts (bönor)
2 ägg
Sardellkräm
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
2 dl smetana
1 förp sardeller (à 53 g)
salt
peppar
1 rödlök
250 g gula eller röda körsbärstomater
560 g vit tonfisk
Till servering
1 dl svarta oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2762 KJ / 656 kCal
Fett31 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Igår lagade jag halstrad tonfisk med sardellkräm. Det blev helt suveränt och påminde både till ingredienser och smaker om sallad niçoise som är en av mina absoluta favoriter. https://torbjornstips.se/halstrad-tonfisk-med-sardellkram-medelhavsmat-i-min-smak/
Torbjörn
2018-06-16