Halstrad tonfisk med sardellkräm

3
1
Halstrad tonfisk med sardellkräm

Ät tonfisken ihop med den härliga sardellkrämen, kokt potatis och ägghalvor samt krispiga haricots verts. Avsluta med att strö några svarta oliver över och rätten är komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Halstrad tonfisk med sardellkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
150 g
haricots verts
2
ägg

Sardellkräm

1 msk
dijonsenap
1 tsk
flytande honung
1 msk
äppelcider- eller vitvinsvinäger
2 dl
smetana
1
förp sardeller (à 53 g)
-
salt
-
peppar
1
rödlök
250 g
gula körsbärstomater
560 g
vit tonfisk

Till servering

1 dl
svarta oliver

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Torbjörn

6/16/2018

Igår lagade jag halstrad tonfisk med sardellkräm. Det blev helt suveränt och påminde både till ingredienser och smaker om sallad niçoise som är en av mina absoluta favoriter. https://torbjornstips.se/halstrad-tonfisk-med-sardellkram-medelhavsmat-i-min-smak/

Näringsvärde per portion

Energi 2762 KJ / 656 kCal
Fett 31 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept