Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

Halstrad tonfisk passar lika bra en vardag som helg. Krämen gör du på smetana, parmesan och citroncest. Tonfisken steker du snabbt innan servering för att behålla den fina rosa färgen i mitten. Servera sedan tonfisken med kokt potatis, citron- och parmesankräm och en sallad på romansallad och körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna amandine)
1 dl  smetana
1/2 dl  parmesan
1/2   citron
salt
peppar
1   romansallad
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
280 g  vit tonfisk
1 tsk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2829 KJ / 673 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med ajvarpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med sardellkräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med paprikapesto
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med vitlökssås
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med chilimajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga