Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm
Halstrad tonfisk passar lika bra en vardag som helg. Krämen gör du på smetana, parmesan och citroncest. Tonfisken steker du snabbt innan servering för att behålla den fina rosa färgen i mitten. Servera sedan tonfisken med kokt potatis, citron- och parmesankräm och en sallad på romansallad och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1 dl smetana
1/2 dl parmesan
1/2 citron
salt
peppar
1 romansallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
280 g vit tonfisk
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 673 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer