Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

22
0
Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

Halstrad tonfisk passar lika bra en vardag som helg. Krämen gör du på smetana, parmesan och citroncest. Tonfisken steker du snabbt innan servering för att behålla den fina rosa färgen i mitten. Servera sedan tonfisken med kokt potatis, citron- och parmesankräm och en sallad på romansallad och körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Halstrad tonfisk med citron och parmesankräm

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna amandine)
1 dl smetana
1/2 dl parmesanost
1/2 citron
salt
peppar
1 romansallad
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
280 g vit tonfisk
1 tsk olja

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2829 KJ / 673 kCal
Fett 32 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept