Krämig tonfiskpasta med tomat

Krämig tonfiskpasta är den perfekta vardagsmiddagen som går hem hos de flesta i familjen. Tonfisk blandas med lök, tomatpuré tomatpesto och majs. Med grädde blir tonfiskröran krämig och god när allt kokas samman. Servera med nykokt pasta och fräsch sallad med tomat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 150 g)
2 burkar tonfisk i vatten
4 port pasta (gärna spaghetti)
1 gul lök
1 msk olja
1 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl tomatpesto
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
3 tomater
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2754 KJ / 658 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mättande rätt. Det räcker gott med en burk tonfisk, det smakar mycket tonfisk ändå. Jag tog mer tomatpuré än i receptet.
Rebecca
2025-01-04Jättegod men kanske ha med vitlök
Carina
2025-01-02Onödigt fet rätt; ta 2 dl vatten och 1 dl vispgrädde istället för vispgrädde + mjölk. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, det förhöjer smaken.
Bo arne
2022-05-02