Krämig tonfiskpasta med tomat

303
4 Klimatsmart
Krämig tonfiskpasta med tomat

Krämig tonfiskpasta är den perfekta vardagsmiddagen som går hem hos de flesta i familjen. Tonfisk blandas med lök, tomatpuré tomatpesto och majs. Med grädde blir tonfiskröran krämig och god när allt kokas samman. Servera med nykokt pasta och fräsch sallad med tomat.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2016

Krämig tonfiskpasta med tomat

Ingredienser

4 portioner
1
förp majskorn (à 150 g)
2
burkar tonfisk i vatten
4
port pasta (gärna spaghetti)
1
gul lök
1 msk
olja
1 msk
tomatpuré
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1/2 dl
tomatpesto
1
kycklingbuljongtärning
-
salt och peppar
3
tomater
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

303

Kommentarer

Peter

3/24/2016

Riktigt gott och lätt att göra

Erica

3/18/2016

Håller med att det var gott, men som sagt var ingen gul lök i påsen. Förra gången det var rotfruktspåse så fattades det rotselleri, som skulle vara med i ett recept.

Redaktionen

3/16/2016

Hej Anders, Vad tråkigt att tryckfelsnisse varit i farten, roligt att det smakade bra ändå. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2754 KJ / 658 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept