Halstrad tonfisk med grönärtguacamole

Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med grönärtguacamole

Här bjuder vi på ett färggrant och mycket välsmakande fiskrecept där en delikat vit tonfisk halstras i en stekpanna. Som tillbehör serveras en läcker grönärtguacamole som får extra sting av lime och röd peppar, nykokt potatis och en fräsch sallad. Låt det väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar

Guacamole

250 g gröna ärtor
2 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 röd peppar
1 lime

Till servering

2 hjärtsallad
560 g vit tonfisk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2206 KJ / 528 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad fjällröding med ärtpesto och hjärtsallad
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med paprikapesto
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisk med mojo rojo och papas arrugadas
Betyg 3.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med avokadohummus
Betyg 3.2 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga