Halstrad tonfisk med grönärtguacamole
Här bjuder vi på ett färggrant och mycket välsmakande fiskrecept där en delikat vit tonfisk halstras i en stekpanna. Som tillbehör serveras en läcker grönärtguacamole som får extra sting av lime och röd peppar, nykokt potatis och en fräsch sallad. Låt det väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Guacamole
250 g gröna ärtor
2 msk olivolja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 röd peppar
1 lime
Till servering
2 hjärtsallad
560 g vit tonfisk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2206 KJ / 528 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer