Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansjovismajonnäs: Lägg äggulor, senap och vinäger i en skål. Blanda ihop allt med en mixerstav eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis.
  2. Finhacka avrunnen ansjovis, skalad lök och dill. Vänd ner allt i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå en stund före serveringen.
  3. Lax: Blanda socker och salt. Vänd laxen i saltblandningen.
  4. Brysselkål: Plocka bladen från brysselkålen och halvera tomaterna. Skär rödlöken i tunna klyftor.
  5. Stek laxen i en torr panna ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  6. Stek grönsakerna snabbt i olivoljan på hög värme och krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera laxen med majonnäsen, grönsakerna, potatis och dill.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och smaksätt med ansjovis.

Ingredienser

Portioner: 4
Ansjovismajonnäs
  • 2 äggulor
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 55 g ansjovisfiléer
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka dill
  • salt och peppar
Lax
  • 600 g lax i portionsbitar
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
Brysselkål
  • 100 g brysselkål
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk olja
Till servering
  • potatis
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3890 kJ / 910 kCal