Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.

Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Ansjovismajonnäs

2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
55 g ansjovisfiléer
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
salt
peppar

Lax

600 g lax i portionsbitar
2 tsk strösocker
1 tsk salt

Brysselkål

100 g brysselkål
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
2 msk olja

Till servering

potatis
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott måste prova snart kan jag broccoli till

Ailen

2016-08-20

Näringsvärde per portion

Energi3890 KJ / 910 kCal
Fett69.3 g
Kolhydrater35.2 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

Varmrökt lax med rostad brysselkål och senapsgurka
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkålssallad med apelsin, brynt smör och mandel
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw på brysselkål med wasabi
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga