Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

1
1
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.

Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Ansjovismajonnäs

2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
55 g ansjovisfiléer
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
salt och peppar

Lax

600 g lax i portionsbitar
2 tsk strösocker
1 tsk salt

Brysselkål

100 g brysselkål
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
2 msk olja

Till servering

potatis
dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och smaksätt med ansjovis.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Ailen

2016-08-20

Verkar jättegott måste prova snart kan jag broccoli till

Näringsvärde per portion

Energi 3890 KJ / 910 kCal
Fett 69.3 g
Kolhydrater 35.2 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden