Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål
Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.
Ingredienser
4 portioner
Ansjovismajonnäs
2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olivolja
55 g ansjovisfiléer
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
salt
peppar
Lax
600 g lax i portionsbitar
2 tsk strösocker
1 tsk salt
Brysselkål
100 g brysselkål
250 g körsbärstomater
1/2 rödlök
2 msk olja
Till servering
potatis
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3890 KJ / 910 kCal
Fett69.3 g
Kolhydrater35.2 g
Protein35.5 g
Kommentar
Verkar jättegott måste prova snart kan jag broccoli till
Ailen
2016-08-20