Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Prova att sockersalta, det tillför en ny dimension till laxen! Snabbt och enkelt att fixa. Här serveras den med en hemgjord majonnäs smaksatt med ansjovis, vilket går att variera efter smak och säsong. Färsk brysselkål tillsammans med tomat bryter av fint mot övriga smaker.

Sockersaltad lax med ansjovismajonnäs och brysselkål

Ingredienser

4 portioner

Ansjovismajonnäs

2   äggulor
2 tsk  fransk senap
1 msk  vitvinsvinäger
2 dl  olivolja
55 g  ansjovisfiléer
1/2   rödlök
1/2   kruka dill
salt och peppar

Lax

600 g  lax i portionsbitar
2 tsk  strösocker
1 tsk  salt

Brysselkål

100 g  brysselkål
250 g  körsbärstomater
1/2   rödlök
2 msk  olja

Till servering

potatis
dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs och smaksätt med ansjovis.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Verkar jättegott måste prova snart kan jag broccoli till

Ailen

2016-08-20

Näringsvärde per portion

Energi3890 KJ / 910 kCal
Fett69.3 g
Kolhydrater35.2 g
Protein35.5 g

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Waldorfsallad med brysselkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga