Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Betyg 3.3 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Det som sätter extra guldkant på denna rätt är utan tvekan ansjovismajonnäsen. Den gör du helt från grunden vilket så klart gör det extra gott. Här gäller det att vara lite försiktig när du tillsätter oljan så den inte skär sig. Vänd ner ansjovisen, lök och persilja och låt den gärna stå en stund innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Halstrad tonfisk med brysselkål och ansjovismajonnäs

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Ansjovismajonnäs

1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olja
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja

Brysselkål

500 g brysselkål
1/2 rödlök
1 msk olivolja
1 dl vatten

Tonfisk

2 förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk salt

Gör så här

00:00:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett38 g
Salt3.7 g
Kolhydrater48 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Slottsstek
    Betyg 4.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovissmör på knäcke
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majonnäs
    Betyg 3.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokt brysselkål
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad