Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

En vacker, mättande och god rätt som för tankarna till Medelhavet. Tonfiskfilén halstras och serveras på en bädd av nykokt potatis, ägghalvor och en krispig sallad smaksatt med en vinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina tonfisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 7 minuter. Spola kalla, skala och dela dem i halvor.
  4. Sallad: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda citronsaft, olja och senap till en dressing. Krydda med salt och peppar.
  5. Skär dillen grovt. Ansa och skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med osthyvel eller mandolin. Skala och skiva löken tunt. Vänd ner grönsakerna och spenaten i dressingen.
  6. Tonfisk: Stek eller grilla tonfisken på hög värme 20 sekunder på varje sida, krydda med salt och peppar. Skär den sedan i skivor.
  7. Servera tonfisken med potatis, ägg och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 4 ägg
Sallad
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1 fänkål
  • 1/2 rödlök
  • 65 g babyspenat
Tonfisk
  • 2 förp fryst tonfisk (à 280 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2427 kJ / 579 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB