Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

8
0
Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

En vacker, mättande och god rätt som för tankarna till Medelhavet. Tonfiskfilén halstras och serveras på en bädd av nykokt potatis, ägghalvor och en krispig sallad smaksatt med en vinägrett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
4
ägg

Sallad

1/2
citron
1/2 dl
olja
1 msk
dijonsenap
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
1
fänkål
1/2
rödlök
65 g
babyspenat

Tonfisk

2
förp fryst tonfisk (à 280 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2427 KJ / 579 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept