Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

En vacker, mättande och god rätt som för tankarna till Medelhavet. Tonfiskfilén halstras och serveras på en bädd av nykokt potatis, ägghalvor och en krispig sallad smaksatt med en vinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
4   ägg

Sallad

1/2   citron
1/2 dl  olja
1 msk  dijonsenap
salt
peppar
1   ask färsk dill (à 20 g)
1   fänkål
1/2   rödlök
65 g  babyspenat

Tonfisk

2   förp fryst tonfisk (à 280 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2427 KJ / 579 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med paprikapesto
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med ajvarpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med chilimajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad tonfisk med avokadohummus
Betyg 3.2 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisk med potatis i senapsdressing med vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga