Halstrad tonfisk med ägg och citronmarinerad fänkål
En vacker, mättande och god rätt som för tankarna till Medelhavet. Tonfiskfilén halstras och serveras på en bädd av nykokt potatis, ägghalvor och en krispig sallad smaksatt med en vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 ägg
Sallad
1/2 citron
1/2 dl olja
1 msk dijonsenap
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 fänkål
1/2 rödlök
65 g babyspenat
Tonfisk
2 förp fryst tonfisk (à 280 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2427 KJ / 579 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer