Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

22
0
Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Spetskål med krämig getost gör sig otroligt bra på grillen och blir ett fräscht tillbehör till den grillade rödingen. Servera den smakrika spanska paprikasåsen romesco. Rostade hasselnötter och ringlad honung ger hela anrättningen en ännu lyxigare touch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
spetskål
300 g
getost
-
rapsolja
2 krm
salt
1 krm
peppar
600 g
rödingfilé med skinn
-
flytande honung, hackade rostade hasselnötter och ev körvel till garnering

Salsa romesco

3
inlagda grillade paprikor
ca 1
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1
vitlöksklyfta
1/2 dl
rostade hasselnötter
2 msk
rödvinsvinäger
1
skiva vitt bröd
1 dl
soltorkade tomater
1/2 krm
salt

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj t ex laktosfri fetaost och lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut getosten mot mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. Välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Välj bröd utan ägg.

Gör så här

Tips

Rödingen går utmärkt att byta mot lax i bit med skinn. Anpassa grilltiden efter tjockleken på fisken.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3364 KJ / 805 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept