Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat
0
Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Spetskål med krämig getost gör sig otroligt bra på grillen och blir ett fräscht tillbehör till den grillade rödingen. Servera den smakrika spanska paprikasåsen romesco. Rostade hasselnötter och ringlad honung ger hela anrättningen en ännu lyxigare touch.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g spetskål
300 g getost
rapsolja
2 krm salt
1 krm peppar
600 g rödingfilé med skinn
flytande honung, hackade rostade hasselnötter och ev körvel till garnering

Salsa romesco

3 inlagda grillade paprikor
ca 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade hasselnötter
2 msk rödvinsvinäger
1 skiva vitt bröd
1 dl soltorkade tomater
1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3364 KJ / 805 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein52 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Foliebakad röding med krasse- och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad röding och knaprig sallad
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga