Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad röding med getost på spetskål och salsa romesco

Spetskål med krämig getost gör sig otroligt bra på grillen och blir ett fräscht tillbehör till den grillade rödingen. Servera den smakrika spanska paprikasåsen romesco. Rostade hasselnötter och ringlad honung ger hela anrättningen en ännu lyxigare touch.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med salsan. Mixa alla ingredienser till en grov röra. Krydda med salt. Ställ i kylen.
  2. Skär spetskålen i ca 2 cm tjocka skivor. Skär osten i lika många skivor, ca 1 cm tjocka.
  3. Pensla kålen med olja. Krydda med hälften av salt- och pepparmängden på båda sidor.
  4. Pensla rödingen med olja. Krydda med resterande salt och peppar.
  5. Grilla kålen direkt på gallret eller på grillplåt 3–5 minuter per sida. Lägg på osten och grilla ytterligare ca 3 minuter. Vänd bara kålen en gång, annars faller den lätt sönder.
  6. Grilla rödingen med skinnsidan mot gallret, eller i halster, 5–10 minuter.
  7. Ringla honung och strö hasselnötter över spetskålen vid servering. Garnera ev med körvel.
  8. Servera fisken och kålen med salsan.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj t ex laktosfri fetaost och lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut getosten mot mjölkfritt ostalternativ t ex tofu. Välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Välj bröd utan ägg.

Tips

Rödingen går utmärkt att byta mot lax i bit med skinn. Anpassa grilltiden efter tjockleken på fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g spetskål
  • 300 g getost
  • rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 600 g rödingfilé med skinn
  • flytande honung, hackade rostade hasselnötter och ev körvel till garnering
Salsa romesco
  • 3 inlagda grillade paprikor
  • ca 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3364 kJ / 805 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept