Halstrad Röding med ljummen gurk- och dill olja
Fisken i fokus. Här får råvaran tala sitt tydliga språk. När du halstrar röding så skapas en balans mellan fiskens naturliga sötma och samtidigt runda och feta smak. Frisk krispig gurka, dill och olivolja är en fantastisk kombination som ger en extra dimension. Toppa med citrus.
Ingredienser
4 portioner
1 färsk röding eller filéer (1 hel röding motsvarar 2 filéer)
1 st gurka
1 kruka dill
1 dl olivolja
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1465 KJ / 350 kCal
Fett26.3 g
Salt0.15 g
Kolhydrater2.7 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer