Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad Röding med ljummen gurk- och dill olja

Fisken i fokus. Här får råvaran tala sitt tydliga språk. När du halstrar röding så skapas en balans mellan fiskens naturliga sötma och samtidigt runda och feta smak. Frisk krispig gurka, dill och olivolja är en fantastisk kombination som ger en extra dimension. Toppa med citrus.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Filea rödingen och ta bort alla ben.
  2. Skala gurkan, gröp ur den det genomskinliga kärnhustet med en sked och skär till tunna halvmånar.
  3. Plocka dill.
  4. Täck en stekpanna med ett tunt lager med salt.
  5. Torka rödingen så att skinnet är helt torrt.
  6. Halstra röding med skinnsidan ner.
  7. Värm upp olivoljan i en kastrull/sautauese. Tillsätt gurkan när oljan har blivit varm, ta bort från spisen och tillsätt dillen precis innan servering.
  8. Lägg upp upp rödingen och servera med den ljumna gurk-och dill oljan och smaksätt med lite pressad citron.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk röding eller filéer (1 hel röding motsvarar 2 filéer)
  • 1 st gurka
  • 1 kruka dill
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 350 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer