Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör

Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör är en riktigt god fiskrätt med smak av dill och vitpeppar. Servera med sockerärter och gärna en citronskiva.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta och koka potatisen försiktigt i lättsaltat vatten.
  2. Smörj en ugnsplåt och lägg filéerna med skinnsidan uppåt. Salta och peppra. Sätt in den i 200°C, ca 10 min tills de är färdiga.
  3. Finhacka dillen. Bryn smöret och lägg i dillen.
  4. Servera rödingen med dillbrynt smör, mandelpotatis och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsfilèer röding
  • 1 tsk salt
  • 3/4 krm vitpeppar
  • 700 g mandelpotatis
  • 1 knippe dill
  • 50 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Fjällrödingfilé svensk

10 % rabatt

ICA Gott Liv ca 400 g

Mer info