Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskfilé med saffranssmör

Detta recept på läcker röding med saffranssmör passar dig som gillar att laga god mat. Servera den stekta fiskfilén med spenat smaksatt med muskot, haricots verts, saffranssmöret och pressad potatis och du har en magnifik middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Saffranssmör: Börja med saffranssmöret. Stöt saffran och salt tillsammans i en mortel. Rör ner det i lättmargarinet. Pressa i vitlöken och några droppar citron. Smaksätt med mer salt om det behövs. Ställ smöret kallt.
  2. Tina spenaten i en kastrull på låg värme. Smaksätt den varma spenaten med en knivsudd muskot.
  3. Skär av fiskhuvudena; skär till filéer genom att låta kniven först glida längs ryggraden på ena sidan. Vänd på fisken och skär på samma sätt ut en filé på andra sidan. Skär bort ev ben som sitter kvar på filéerna. Du behöver varken fjälla eller skära bort skinnet. (Är du osäker, be om hjälp i fiskdisken och tjuvtitta samtidigt. Nästa gång klarar du det själv.)
  4. Stek filéerna två och två i medelvarm panna. Stek endast på skinnsidan och salta och peppra efter 6-7 minuter när fisken är färdigstekt.
  5. Lägg fisken på varma tallrikar. Servera med spenat, haricots verts, pressad potatis, saffranssmör och en citronklyfta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små rödingar (à 400 g, alt regnbåge)
  • smör (till stekning)
  • 1 pkt bladspenat (à 250 g)
  • 1 krm muskot (malen)
  • salt och peppar
Saffranssmör
  • 1/2 krm saffran
  • 2 krm salt
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • pressad citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?