Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Röding med flötgröt

Ett snabblagat recept på smakrik röding med flötgröt. Du gör det av bland annat lök, purjolök, röding, grädde och vetemjöl. Servera gärna fisken med kokt potatis och frisk citron!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med salt.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär purjolöken i 5 cm-bitar. Lägg löken och fisken i vattnet. Sjud fisken försiktigt under lock 8-12 minuter, den är färdig när köttet lossnar från ryggbenet.
  3. Flötgröt: Koka grädden på svag värme ca 7 minuter.
  4. Tillsätt mjölet under vispning, lite i taget. Vispa slätt och låt småkoka 3-4 minuter. Späd ev med vatten till önskad konsistens och krydda med salt.
  5. Servera flötgröten med fisken, samt gärna med kokt potatis och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 l vatten
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 2 hela urtagna rödingar eller öringar (à ca 500 g)
Flötgröt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?