Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Halstrad röding med kantarellpotatis

Du imponerar på dina gäster och utmanar dig själv när du tillagar den här spektakulära rätten. Den halstrade rödingen läggs på en grann spenatbädd och ackompanjeras av fluffig potatispuré med fantastiska kantareller.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölken i en kastrull.
  3. Häll vattnet av potatisen och låt den ånga av utan lock i 1 minut. Pressa eller krossa potatisen och rör i smör, socker och olivolja. Rör tills smöret har smält och späd med den varma mjölken. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek kantarellerna i smöret. Låt löken steka med på slutet. Salta och peppra. Strimla persiljan och blanda i den och svampfräset i potatispurén.
  5. Sås: Häll portvin, rödvin och socker i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. Red med maizena utrörd i lite vatten.
  6. Fisk: Dela fiskfiléerna i 8 bitar. Pensla olivolja på skinnsidan och stek filéerna i het panna tills de fått fin färg. Stek filéerna klara i ugnen i ca 4 minuter, eller stek dem klara på medelvärme i pannan. Salta och peppra.
  7. Spenat: Fräs spenaten i en kastrull med olivoljan, pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Servera fisken tillsammans med potatispuré, sås och fräst spenat.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjökfria alternativ, t ex Solhavre och mjölkfritt margarin, istället för mjölk och smör.

Tips

Portvinsreduktionen är ingen traditionell sås utan snarare ett alternativ till gélen som så ofta serveras till vilda rätter från skog och sjö.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatispuré
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 1 l kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 kvistar bladpersilja
Sås
  • 1 dl portvin
  • 1 dl rödvin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Fisk
  • 600 g rödingfilé
  • olivolja till stekning
Spenat
  • 200 g spenat
  • olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Fjällrödingfilé svensk

10 % rabatt

ICA Gott Liv ca 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3310 kJ / 790 kCal
Fett: 40 g
Läs mer om näringsvärden