Halstrad röding med dill- och ansjovissås

Betyg 2.9 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad röding med dill- och ansjovissås

Servera halstrad röding med dill- och ansjovissås och du får en garanterad smakupplevelse. Här är det såsen som gör det lilla extra då hackad ansjovis och dill blandas med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Enkelt och ett självklart tillbehör. Avnjut ihop med fisk, potatis och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015

Halstrad röding med dill- och ansjovissås

Ingredienser

2 portioner
450 g amandinepotatis
1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
1 ask dill (à 20 g)
1 dl crème fraiche
salt
peppar
1 citron
150 g salladsärtor
300 g rödingfilé
1/2 tsk olja

Gör så här

00:03:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2801 KJ / 671 kCal
Fett34.3 g
Salt3.87 g
Kolhydrater45.8 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räksallad med ansjoviskvarg
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Röding på norrlandsvis
    Betyg 4.4 av 5.53 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovissmör på knäcke
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad