Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad röding med dill- och anjovissås

Servera halstrad röding med dill- och ansjovissås och du får en garanterad smakupplevelse. Här är det såsen som gör det lilla extra då hackad ansjovis och dill blandas med crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Enkelt och ett självklart tillbehör. Avnjut ihop med fisk, potatis och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödingen om fryst används.
  2. Skölj, dela och koka potatisen mjuk i rikligt med saltat vatten.
  3. Hacka anjovis och dill grovt. Blanda det med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär citronen i klyftor.
  5. Koka salladsärterna med potatisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  6. Halstra rödingen krispig i oljan i en stekpanna med skinnsidan ner. Krydda med salt och peppar. Vänd fisken, sänk värmen och stek den ytterligare ca 2 minuter.
  7. Servera rödingen med potatis, salladsärter, sås och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 1 ask dill (à 20 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 150 g salladsärtor
  • 300 g rödingfilé
  • 1/2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2801 kJ / 671 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept