Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad lax på grönsaksbädd

Halstrad lax på grönsaksbädd, eller stekt lax med potatis och grönsaker, beskrivningarna är olika men smaken samma ljuvliga. Grönsakerna och potatisen ligger i en krämig sås på grädde och mjölk med smak av basilika och senap som passar laxen perfekt.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär färskpotatisen i skivor. Skär fänkålen tunt. Skölj och ansa ärterna. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Lägg i fänkål och lök. Låt dem sjuda under lock i ca 5 minuter, tills de har mjuknat.
  3. Tillsätt potatis och sockerärter och låt dem sjuda i ytterligare några minuter. Rör i maizenaredningen och låt koka ca 1 minut. Tillsätt
    basilika, senap och kryddor.
  4. Halstra laxen hastigt i en torr panna. Servera den på en bädd av grönsaker tillsammans med citronklyftor och dillkvistar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfria alternativ i stället för grädde och mjölk, t ex Oatly, Beneviva och Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 tunna skivor färsk lax (à ca 150 g)
  • 350 g kokt färskpotatis
  • 1 fänkål
  • 100 g sockerärtor
  • 4 färska lökar (knipplök)
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1 dl hackad basilika
  • 2 tsk fransk senap
Garnering
  • citron
  • dill
Lägg till i inköpslistan