Halstrad lax med vinägrett
Denna halstrade lax med mumsig vinägrett svänger du snabbt ihop. Lägg upp din goda sallad av musslor, majs och paprika blandat med citron, olja, kajennpeppar och koriander och toppa med de varma, vackra laxbitarna. Servera ihop med ett grovt bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 burk musslor i lake (à 360 g)
1/2 dl olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
150 g majskorn (½ burk à 300 g)
2 msk hackad röd paprika
2 msk grovhackad färsk koriander
1 - 2 krm kajennpeppar
4 laxkotletter (à ca 150 g)
salt
peppar
1 - 2 msk olja till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 507 kCal
Fett30.9 g
Kommentar
Har detta recept instruktion för vinegrett? Kan man göra vinegrett utan vinäger?
Lena
2022-08-21