Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad lax med vinägrett

Denna halstrade lax med mumsig vinägrett svänger du snabbt ihop. Lägg upp din goda sallad av musslor, majs och paprika blandat med citron, olja, kajennpeppar och koriander och toppa med de varma, vackra laxbitarna. Servera ihop med ett grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av musslorna och blanda med olivolja, citronjuice, majs och paprika.
  2. Rör i koriander. Smaka av med kajennpeppar, salt och peppar.
  3. Salta och peppra laxbitarna. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 2 minuter på varje sida.
  4. Lägg upp musselsalladen i djupa tallrikar. Toppa med laxen. Servera gärna med grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk musslor i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 150 g majskorn (½ burk à 300 g)
  • 2 msk hackad röd paprika
  • 2 msk grovhackad färsk koriander
  • 1 - 2 krm kajennpeppar
  • 4 laxkotletter (à ca 150 g)
  • salt
  • peppar
  • 1 - 2 msk olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 507 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer