Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosallad med Chili Guajillo

En fräsch och snabblagad sallad med spännande smak av majs och fruktig guajillo chili. Salladen passar perfekt till grillad kyckling eller fläskkött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Blanda alla ingredienser till salladen.
  2. Dressing: Hetta upp oljan till dressingen i en kastrull. Ta bort stjälken på chilifrukten. När oljan är varm, tillsätt chilin men ta upp den efter cirka 10 sekunder. Det är viktigt att den inte blir bränd!
  3. Lägg den varma chilifrukten i en skål med vatten och låt den svälla i ca 10 minuter.
  4. Därefter lägger du chili, vitlök, lök och limejuice i en mixer och mixar till en slät konsistens. Tillsätt sedan den avsvalnade chilioljan i en fin stråle medan du kör mixern på halvfart.
  5. Smaka av med salt. Toppa salladen med dressingen vid servering.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 2 st skivade avokado
  • 3 st klyftade kvisttomater
  • 2 dl majskorn
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 st romansalladshuvud
Dressing
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st chili Guajillo
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • limesaft av 1 st lime
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1799 kJ / 430 kCal