Tacosotade laxfiléer med salsa och strips | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Tacosotade laxfiléer med salsa och strips

Tacosotade laxfiléer med salsa och strips blir snabbt familjens nya favoriträtt! Laxen kryddas med tacokrydda. Salsan får fina smaker från avokado, tomater, salladslökar och majs.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj potatisarna och skär i cm-tjocka stavar. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över olja och flingsalt efter smak. Rosta 15-20 minuter tills de fått fin färg. Vänd en gång. Håll varma.
  3. Ta bort ev ben ur laxen med pincett. Lägg laxfiléerna med skinnsidan ner i en ugnssäker form.
  4. Fördela tacokryddan på varje ovansida av filéerna. Stek i ugnen ca 15 minuter tills laxfiléerna fått fin färg på ytan.
  5. Salsa: Kärna ur och grovhacka avokado och tomat. Skölj majsen i durkslag. Strimla salladslöken.
  6. Blanda grönsakerna med citronjuice. Smaka av med salt och peppar samt ev mer citronjuice. Plasta över salsan till servering.

För alla

Läs noga ingrediensförteckning på tacokryddan.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 4 laxfiléer med skinn (à ca 150 g)
  • 4 tsk taco bordskrydda
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Majs- och avokadosalsa
  • 3 mogna avokador
  • 2 stora tomater
  • 1 burk majskorn (à ca 200 g)
  • 2 1/2 salladslökar
  • 1 msk pressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2500 kJ / 590 kCal
Fett: 37 g
Läs mer om näringsvärden