Tacosotade laxfiléer med salsa och strips
Tacosotade laxfiléer med salsa och strips blir snabbt familjens nya favoriträtt! Laxen kryddas med tacokrydda. Salsan får fina smaker från avokado, tomater, salladslökar och majs.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
2 - 3 bakpotatisar
1 msk olivolja
4 laxfiléer med skinn (à ca 150 g)
4 tsk taco bordskrydda
flingsalt
nymalen svartpeppar
Majs- och avokadosalsa
3 mogna avokador
2 stora tomater
1 burk majskorn (à ca 200 g)
2 - 2 1/2 salladslökar
1 msk pressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 590 kCal
Fett37 g
Kommentarer
En favorit som vi gjort många gånger. Använder tacokrydda i påse från tex-mex hyllan. Lägger laxfilé i en plastpåse, häller på kryddan och skakar om försiktigt. Enkelt, och ger mer smak.
Kerstin
2017-08-04Detta tyckte inte våran familj smakade särskilt bra..taco på laxen..det var verkligen ingen höjdare.
Danielle
2012-01-15Det här tycker jag och sambon är riktigt gott. Vi har dock "fuskat" och tagit pommes eller kroketter istället. MUMS
Lotta
2007-08-31