Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax med körvelvinägrett

Halstrad lax med körvelvinägrett är ett delikat recept med saftiga laxfiléer som halstras och serveras med smakrik, supergod körvelvinägrett på zucchini, majs, tomater, vitlök, körvel och olivolja. Garnera med resten av körveln och servera den ljuvliga fisken med nykokt färskpotatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Vinägrett: Dela, kärna ur och hacka pepparn. Blanda hacket med citronsaften och olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Hacka körveln (spar några kvistar till servering) och blanda den i vinägretten.
  3. Fintärna zucchinin och stek den i hälften av olivoljan. Pressa ner vitlöken mot slutet av stekningen och krydda med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i små tärningar. Låt majsen rinna av.
  5. Blanda ner zucchini, tomater och majs i vinägretten.
  6. Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt och peppar. Stek dem i en het panna med resten av olivoljan ca 3 minuter på varje sida.
  7. Servera laxen med grönsakerna och potatisen. Garnera med resten av körveln.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
Vinägrett
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka körvel
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 340 g majskorn
  • ca 600 g laxfilé
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2614 kJ / 626 kCal