Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

4
0
Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

Halstrad lax är en festlig och underbar rätt full av smak. Till fisken passar den ljuvliga purén, på potatis och pepparrot smaksatt med dill, perfekt till. Servera med frästa salladsärtor som ger krispighet till rätten och en citronklyfta för härlig syra.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
1 citron
1 msk riven pepparrot
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
150 g salladsärtor
1 msk olja
2 port lax (eller fjällrödingfilé)
1 tsk smör
salt
peppar
1 dl crème fraiche pepparrot, citron & havssalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt, smaksätt med pepparrot och citronsaft. Välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2642 KJ / 633 kCal
Fett 33 g
Salt 0.81 g
Kolhydrater 46 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden