Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

Halstrad lax är en festlig och underbar rätt full av smak. Till fisken passar den ljuvliga purén, på potatis och pepparrot smaksatt med dill, perfekt till. Servera med frästa salladsärtor som ger krispighet till rätten och en citronklyfta för härlig syra.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Halstrad lax med potatis- och pepparrotspuré

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
1 citron
1 msk riven pepparrot
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
150 g salladsärtor
1 msk olja
2 port lax (eller fjällrödingfilé)
1 tsk smör
salt
peppar
1 dl crème fraiche pepparrot, citron & havssalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett33 g
Salt0.81 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fjällröding med sparris och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med dill- och ansjovissås
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med pastapesto
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kallrökt lax med ljummen potatissallad
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga