Halstrad lax med pepparot- och fänkålssås
Vi tycker att det är genialiskt att servera lax ihop med en pepparrots- och fänkålssås! Ihop med krispig spetspaprika, och sallad täcker denna rätt in flera element i både smak, textur och färg!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2019
Ingredienser
2 portioner
600 g potatis
2 port laxfilé
peppar
170 g spetspaprika
1/2 kruka kaskadsallad
200 g sås med pepparrot- och fänkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3253 KJ / 780 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dåligt. Det framgår inte vilken bas som såsen ska ha.
Tim
2020-08-24Hej Tim! Såsen är en färdigprodukt som heter "Pepparrot & fänkål" och är en yoghurtbaserad sås. Det går självklart bra att välja en annan sås om du föredrar en annan sås! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-25ok
Lotta
2019-10-23