Halstrad lax med mango och avokadosalsa

Ett laxrecept som höjer smaken med en tilltalande mango- och avokadosalsa vid sidan. Salsan förbereder du genom att tärna avokado och den saftiga mangon som blandas ihop med rödlök och gurka. För att få en extra touch tillsätts limeskal och pressad limesaft. Servera denna kompott till stekt lax och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2014

Ingredienser
4 portioner
Salsa
1 mango
2 avokado
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 lime
salt
peppar
1 msk olivolja
Ris och sallad
4 port ris eller annat gryn
1/2 isbergssallad
Lax
ca 600 g laxfilé
1 msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 msk soja
1 msk vatten
1 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3390 KJ / 809 kCal
Fett40 g
Salt2.78 g
Kolhydrater70 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilken typ av soja ska det vara?
Maria
2021-02-02Jag lade till lite tomater i salsan och sesamolja i sojablandningen. En hit!
Maja
2016-02-15jättegod
Anneli
2015-10-20