Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mango »cannelloni«

Mango cannelloni är en utsökt förrätt där mango, getost, och sojastavar ger en blandning av sött och salt. Med rispapper som ger stadga åt rullarna blir dessa en perfekt munsbit!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp soja med agar-agar (eller blötlagda gelatinblad). Häll i en liten form (ca 5x15 cm) och låt svalna. Stjälp upp och skär i tunna stavar.
  2. Skala mangon. Skär den och getosten i stavar. Finstrimla salladsbladen.
  3. Blötlägg rispapper i ljummet vatten. Fördela mango-, getost- och sojastavar samt isbergssallad på rispapper och rulla ihop. Skär varje rulle i 6 bitar och garnera med vattenkrasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt getosten mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 1 dl japansk soja (gärna ljus med låg salthalt)
  • 1 1/2 tsk agar-agar eller gelatinblad (1 1/2 tsk agar-agar motsvarar 2 gelatinblad)
  • 1 mango
  • 160 g getost
  • 2 blad isbergssallad
  • 5 ark rispapper (à 22 cm)
  • vattenkrasse till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 80 kJ / 20 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer