Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Caesarsallad med färskpotatis och räkor

Förstklassig, välsmakande caesarsallad med färskpotatis och räkor. Blanda ihop en angenäm dressing, gjord på rökiga sardeller, vitlök och njutbar olivolja. Blanda dressingen med potatis, räkor och välsmakande parmesan. Superbt med grillat bröd till.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Halvera potatisen. Skala räkorna. Skär löken i skivor.
  2. Fördela spenaten på tallrikar. Blanda samman potatis, räkor och lök och lägg ovanpå. Hyvla parmesanost över.
  3. Dressing: Mixa samman ingredienserna till dressingen.
  4. Pensla brödet med olivolja och grilla det på bägge sidor. Servera salladen med dressingen och bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färsk spenat eller romansallad (400 g spenat motsvarar 1 kruka romansallad)
  • 800 g kokt färskpotatis
  • 1 kg oskalade räkor
  • 1 knippe salladslök
  • 100 g färsk parmesanost
Dressing
  • 2 sardellfiléer
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl varmt vatten
  • svartpeppar
Till servering
  • 4 skivor lantbröd
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan