Caesarsallad med färskpotatis och räkor
Förstklassig, välsmakande caesarsallad med färskpotatis och räkor. Blanda ihop en angenäm dressing, gjord på rökiga sardeller, vitlök och njutbar olivolja. Blanda dressingen med potatis, räkor och välsmakande parmesan. Superbt med grillat bröd till.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001
Ingredienser
4 portioner
400 g färsk spenat eller romansallad (400 g spenat motsvarar 1 kruka romansallad)
800 g kokt färskpotatis
1 kg oskalade räkor
1 knippe salladslök
100 g färsk parmesan
Dressing
2 sardellfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl olja
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 dl varmt vatten
svartpeppar
Till servering
4 skivor lantbröd
1 - 2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god och enkel rätt. Dubbla sardellerna i dressingen eller klipp två filéer på salladen så blir den ännu bättre. På min bjudning gick den hem hos alla vuxna men barnen gillade den inte lika mycket.
Annalotta
2007-08-06Ceasarsallad är gott!! Varianten med räkor var lite annorlunda men fantastiskt god
Nanette
2002-11-22