Halstrad lax med avokadoröra och chilistekt hjärtsallad

3
0
Halstrad lax med avokadoröra och chilistekt hjärtsallad

En riktigt lätt och fräsch rätt med halstrad lax och avokadoröra. Röran, som påminner om en guacamole, innehåller rödlök, vitlök och paprika. Till fisken serveras ugnsrostad potatis och hjärtsallad som stekts med chili. Kläm över en limeklyfta och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Halstrad lax med avokadoröra och chilistekt hjärtsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar

Avokadoröra

2
avokado
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika
2 msk
olivolja
1
lime

Till servering

2
hjärtsallad

Lax

4
port laxfilé (à 140 g)
1 msk
olja
1
röd peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2904 KJ / 694 kCal
Fett 40.7 g
Salt 2.39 g
Kolhydrater 46.6 g
Protein 31.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept