Halstrad lax med avokadoröra och chilistekt hjärtsallad
En riktigt lätt och fräsch rätt med halstrad lax och avokadoröra. Röran, som påminner om en guacamole, innehåller rödlök, vitlök och paprika. Till fisken serveras ugnsrostad potatis och hjärtsallad som stekts med chili. Kläm över en limeklyfta och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
Avokadoröra
2 avokado
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 lime
Till servering
2 hjärtsallad
Lax
4 port laxfilé (à 140 g)
1 msk olja
1 röd peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2904 KJ / 694 kCal
Fett40.7 g
Salt2.39 g
Kolhydrater46.6 g
Protein31.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer