UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med romsås

Stekt lax kan man inte tröttna på! Och särskilt inte när tillhörande sås görs på gräslök och ishavsrom. Det gröna på tallriken får du av delad hjärtsallad, och självklart är det kokt potatis som agerar kolhydraten till vår favoritfisk!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om fryst används.
  2. Koka potatisen.
  3. Hacka gräslöken och blanda med crème fraichen och rommen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida, eller tills innertemperaturen på fisken är 56°C.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera laxen med potatis, romsås och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 75 g ishavsrom
  • salt
  • peppar
  • 4 port laxfilé
  • 2 tsk olja
  • 2 hjärtsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2759 kJ / 659 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept