Stekt lax med romsås

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Stekt lax med romsås

Stekt lax kan man inte tröttna på! Och särskilt inte när tillhörande sås görs på gräslök och ishavsrom. Det gröna på tallriken får du av delad hjärtsallad, och självklart är det kokt potatis som agerar kolhydraten till vår favoritfisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Stekt lax med romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
salt
peppar
4 port laxfilé
2 tsk olja
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Laxsida i ugn med romsås
Betyg 4.3 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt lax med rostade rotfrukter
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsstekt lax med sås på ishavsrom
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med romsås och salladsärtor
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med romsås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med vitlöksyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga