Stekt lax med romsås
Stekt lax kan man inte tröttna på! Och särskilt inte när tillhörande sås görs på gräslök och ishavsrom. Det gröna på tallriken får du av delad hjärtsallad, och självklart är det kokt potatis som agerar kolhydraten till vår favoritfisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
salt
peppar
4 port laxfilé
2 tsk olja
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 659 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer