Stekt lax med romsås

3
0 Klimatsmart
Stekt lax med romsås

Stekt lax kan man inte tröttna på! Och särskilt inte när tillhörande sås görs på gräslök och ishavsrom. Det gröna på tallriken får du av delad hjärtsallad, och självklart är det kokt potatis som agerar kolhydraten till vår favoritfisk!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2020

Stekt lax med romsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
75 g
ishavsrom
-
salt
-
peppar
4
port laxfilé
2 tsk
olja
2
hjärtsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2759 KJ / 659 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept