Chili med svarta bönor och friterad tortilla
Vem har sagt att en chili behöver ta timmar att laga? Denna snabbvariant gör du på köttfärs, svarta bönor och kryddor som sätter sting! Servera med gräddfil, tacosås och tortillabröd som du enkelt friterar i stekpannan. Vardagsvänligt och väldans gott!
Ingredienser
4 portioner
Chili
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
1 msk rapsolja
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm chiliflakes
400 g krossade tomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk rödvinsvinäger
1 förp svarta bönor (à 380 g)
salt
Tortillabröd
4 tortillabröd
4 msk rapsolja
1 msk taco kryddmix
Till servering
salladsblad
tacosås
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3136 KJ / 750 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Kommentarer
Barnens favorit
Solvej
2018-10-232½ vad köttbuljong? Tärning eller deciliter?
Susanne
2018-03-13Hej Susanne! Ursäkta att vi hade missat deciliter. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-03-29