Chili med svarta bönor och friterad tortilla

51
2
Chili med svarta bönor och friterad tortilla

Vem har sagt att en chili behöver ta timmar att laga? Denna snabbvariant gör du på köttfärs, svarta bönor och kryddor som sätter sting! Servera med gräddfil, tacosås och tortillabröd som du enkelt friterar i stekpannan. Vardagsvänligt och väldans gott!

Chili med svarta bönor och friterad tortilla

Ingredienser

4 portioner

Chili

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
1 msk rapsolja
2 tsk oregano
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm chiliflakes
400 g krossade tomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk rödvinsvinäger
1 förp svarta bönor (à 380 g)
salt

Tortillabröd

4 tortillabröd
4 msk rapsolja
1 msk taco kryddmix

Till servering

salladsblad
tacosås
gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd, kontrollera innehållet i buljongtärning/fond och kryddmixen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj en laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Solvej

2018-10-23

Barnens favorit

Susanne

2018-03-13

2½ vad köttbuljong? Tärning eller deciliter?

Redaktionen ICAse

2018-03-29

Hej Susanne! Ursäkta att vi hade missat deciliter. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3136 KJ / 750 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden