Chili med svarta bönor och friterad tortilla

47
2
Chili med svarta bönor och friterad tortilla

Vem har sagt att en chili behöver ta timmar att laga? Denna snabbvariant gör du på köttfärs, svarta bönor och kryddor som sätter sting! Servera med gräddfil, tacosås och tortillabröd som du enkelt friterar i stekpannan. Vardagsvänligt och väldans gott!

Skriv ut
Chili med svarta bönor och friterad tortilla

Ingredienser

4 portioner

Chili

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
400 g
nötfärs
1 msk
rapsolja
2 tsk
oregano
2 tsk
spiskummin
2 tsk
paprikapulver
2 krm
chiliflakes
400 g
krossade tomater
2 1/2 dl
köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
rödvinsvinäger
1
förp svarta bönor (à 380 g)
-
salt

Tortillabröd

4
tortillabröd
4 msk
rapsolja
1 msk
taco kryddmix

Till servering

salladsblad
tacosås
gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd, kontrollera innehållet i buljongtärning/fond och kryddmixen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj en laktosfri gräddfil.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Solvej

10/23/2018

Barnens favorit

Susanne

3/13/2018

2½ vad köttbuljong? Tärning eller deciliter?

Redaktionen ICAse

3/29/2018

Hej Susanne! Ursäkta att vi hade missat deciliter. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3136 KJ / 750 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept