Majs- och halloumigryta

29
2
Majs- och halloumigryta

Sött och salt, ja tack! Denna gryta innehåller allt från rivna morötter, söta majskorn, salt halloumiost, matlagningsgrädde och syrliga tomater. Allt detta kokas samman för att sedan serveras ovanpå en bädd av nykokt ris. Smaklig spis önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Majs- och halloumigryta

Ingredienser

4 portioner
2
morötter
500 g
passerade tomater
1 1/2 dl
matlagningsgrädde
150 g
majskorn
400 g
halloumi

Att ha hemma

4
port ris
1 msk
olja
1/2 tsk
timjan
-
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Stek gärna halloumin innan den rörs ner i grytan och smaka av grytan med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Jim

5/6/2020

Den här maten smakar som depression

Linnéa

2/5/2020

Denna rätt gillades starkt hemma hos oss! Men eftersom jag inte är det största fanet av ris så bytte vi ut det mot couscous istället. Och wow vilken vardagsrätt. Denna åker raka vägen in i min recept bok! 5/5

Redaktionen ICAse

2/6/2020

Hej Linnéa! Kul att ni hittat en ny vardagsfavorit. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2798 KJ / 662 kCal
Fett 32 g
Salt 6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept