UNDER 30 MIN | Enkel

Majs- och halloumigryta

Sött och salt, ja tack! Denna gryta innehåller allt från rivna morötter, söta majskorn, salt halloumiost, matlagningsgrädde och syrliga tomater. Allt detta kokas samman för att sedan serveras ovanpå en bädd av nykokt ris. Smaklig spis önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs morotsrivet i oljan i en kastrull. 
  3. Häll i passerade tomaterna, grädden och timjanen. Koka upp och låt sjuda 2 minuter.
  4. Häll av majsen. Skär halloumin i bitar och rör i dem och majsen i grytan. Låt allt bli varmt och smaka av grytan med peppar.
  5. Servera grytan med riset.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Stek gärna halloumin innan den rörs ner i grytan och smaka av grytan med 1/2 tsk sambal oelek (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 500 g passerade tomater
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 150 g majskorn
  • 400 g halloumi
Att ha hemma
  • 4 port ris
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk timjan
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2798 kJ / 662 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept