Majs- och halloumigryta
Sött och salt, ja tack! Denna gryta innehåller allt från rivna morötter, söta majskorn, salt halloumiost, matlagningsgrädde och syrliga tomater. Allt detta kokas samman för att sedan serveras ovanpå en bädd av nykokt ris. Smaklig spis önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
500 g passerade tomater
1 1/2 dl matlagningsgrädde
150 g majskorn
400 g halloumi
Att ha hemma
4 port ris
1 msk olja
1/2 tsk timjan
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2798 KJ / 662 kCal
Fett32 g
Salt6 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel vardagsmat som blev sååå mycket godare genom att jag stekte på halloumin för att få lite stekyta på denna innan den åkte ner i grytan+ la i en 1/2 tesked sambal som det står i tipset. Gick hem hos hela familjen, från 1 år och uppåt. Mums!
Katrine
2021-10-19Hade i ganska mycket sambal och röd currypasta samt röda linser. Jättegott! Nästa gång slänger jag i lite limeblad också. Timjan kan man skippa.
Kerstin
2021-07-19Som tidigare nämnt, smakar depression. Mindre smak än i barnmatsburkarna
Sebastian
2021-04-28