Halloumistroganoff med kålrabbisallad

Betyg 4.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Halloumistroganoff med kålrabbisallad

En magiskt god stroganoff med halloumi och paprika i en krämig sås hittar du här. Den syrliga salladen på kålrabbi gifter sig fint med den gräddiga tomatsmaken med hintar av oregano. Servera rätten med ris och du har en härlig måltid att njuta av!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Halloumistroganoff med kålrabbisallad

Ingredienser

4 portioner

Stroganoff

1 rödlök
2 röda paprikor
2 förp halloumi (à 200 g)
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (à 500 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
4 port ris

Sallad

300 g kålrabbi
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
2 msk olivolja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jättejättegott!! Lagat flera gånger, nästan godare som matlåda än direkt efter tillagning. Brukar köra med pasta till istället för ris

    Evelina

  • Väldigt gott. Uppskattades av både småbarnen och oss vuxna. Smidig vardagsmat!

    Sofia

  • Gott!

    Alexandra

Näringsvärde per portion

Energi3434 KJ / 813 kCal
Fett46 g
Salt4.9 g
Kolhydrater69 g
Protein32 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halloumistroganoff med crème fraiche
    Betyg 3.8 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumistroganoff
    Betyg 4.5 av 5.556 personer har röstat
    Receptet har 71 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majs- och halloumigryta
    Betyg 3.8 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad