Halloumistroganoff

För den som vill äta mindre kött är stroganoff en rätt som går utmärkt att göra vego. Byt bara ut korven mot halloumi och du har en minst lika god, om inte godare, gryta. Servera med ris, gryn eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400 g halloumi
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
ris eller annat gryn
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och grädde.
Gör äggfri: välj ris eller äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och grädde.
Gör äggfri: välj ris eller äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2946 KJ / 703 kCal
Fett39 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Till Ann, det går finfint att frysa. Gör det varje gång. Halloumin blir lite krämigare men det gillar vi ☺️
Madeleine
2023-11-26Gott, blir en kommande favorit.
Gunnar
2023-11-04Går det bra att frysa den efter Tillagning?
Ann
2023-09-10Hej Ann! Vi rekommenderar inte att frysa den här rätten, dels kan grädden bli tråkig när du värmer den på nytt och halloumin kan tappa sin härliga gnisslighet. Dock funkar den alldeles utmärkt att spara som matlåda till dagen efter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-19