Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé

29
2
Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé

Frisk sallad med haricots verts, grillad halloumi och en somrig dressing av mynta, olivolja, limejuice och flädersaft. Gott tillbehör till grillad kyckling, gärna saftig lårfilé som passar bra över glöden.

Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé

Ingredienser

4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
1 avokado
12 gula körsbärstomater
65 g sallad
200 g halloumi

Dressing

1 msk konc flädersaft
1 lime
3 msk olivolja
1 kruka färsk mynta
flingsalt
peppar

Till servering

kycklinglårfilé
grillspett till kycklingen
bröd (se länk nedan)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj halloumi med låg laktoshalt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Christina

2022-08-04

En kruka mynta nä nä nä…….å va har en msk flädersaft i detta å göra?

Andreas

2022-07-29

Ni bör kanske se till att lägga med grillningen av kycklingen i stegen i receptet också då ni inte har färdiggrillad kyckling som ingrediens, så att ingen läser receptet stegvis och upptäcker att man har kvar att grilla kyckling när allt annat är klart

Näringsvärde per portion

Energi 2394 KJ / 572 kCal
Fett 30.7 g
Kolhydrater 30.6 g
Protein 40.2 g
Läs mer om näringsvärden