Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé

Frisk sallad med haricots verts, grillad halloumi och en somrig dressing av mynta, olivolja, limejuice och flädersaft. Gott tillbehör till grillad kyckling, gärna saftig lårfilé som passar bra över glöden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka haricots vertsen i saltat vatten ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och låt de rinna av. Dela, kärna och gröp ur avokadon, skär den i klyftor eller bitar. Dela tomaterna. Blanda haricots vertsen med sallad, avokado och tomater.
  2. Dressing: Blanda fläder, pressad limesaft och olivolja. Strimla myntan, smaksätt med den, salt och peppar.
  3. Skär osten i skivor. Grilla osten. Lägg den på salladen och ringla över dressingen.
  4. Servera salladen på grillbröd, se receptet Grillbröd med grillad kycklinglårfilé på grillspett.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj halloumi med låg laktoshalt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g haricots verts
  • 1 avokado
  • 12 gula körsbärstomater
  • 65 g sallad
  • 200 g halloumiost
Dressing
  • 1 msk konc flädersaft
  • 1 lime
  • 3 msk olivolja
  • 1 kruka färsk mynta
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • kycklinglårfilé
  • grillspett till kycklingen
  • bröd (se länk nedan)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2394 kJ / 572 kCal