Halloumisallad med mynta och lime till grillad kycklinglårfilé
Frisk sallad med haricots verts, grillad halloumi och en somrig dressing av mynta, olivolja, limejuice och flädersaft. Gott tillbehör till grillad kyckling, gärna saftig lårfilé som passar bra över glöden.
Ingredienser
4 portioner
150 g haricots verts (bönor)
1 avokado
12 gula körsbärstomater
65 g sallad
200 g halloumi
Dressing
1 msk konc flädersaft
1 lime
3 msk olivolja
1 kruka färsk mynta
flingsalt
peppar
Till servering
kycklinglårfilé
grillspett till kycklingen
bröd (se länk nedan)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett30.7 g
Kolhydrater30.6 g
Protein40.2 g
Kommentarer
En kruka mynta nä nä nä…….å va har en msk flädersaft i detta å göra?
Christina
2022-08-04Ni bör kanske se till att lägga med grillningen av kycklingen i stegen i receptet också då ni inte har färdiggrillad kyckling som ingrediens, så att ingen läser receptet stegvis och upptäcker att man har kvar att grilla kyckling när allt annat är klart
Andreas
2022-07-29