Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Isad melonsoppa med hallon och lime

Fräsch fruktsoppa av vattenmelon, flädersaft, hallon och lime. Perfekt dessert efter grillen. Mixa frukterna och saften, kyl och servera soppan iskall toppad med hallon och mynta. En enkel och somrig efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur melonen. Ta ut cirka hälften av melonköttet med ett kuljärn (spara kulorna till servering). Skär resten av melonen i grova bitar.
  2. Mixa melon, drygt hälften av hallonen, fläder- och limesaft och is i en mixer eller matberedare. Ställ soppan i kylskåp till serveringen.
  3. Servera soppan iskall med melon och hallon. Garnera med mynta.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vattenmelon
  • 1 l hallon
  • ca 1 1/3 dl flädersaft
  • pressad saft av 1 lime
  • ca 1 1/2 dl krossad is
  • mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 282 kJ / 66 kCal