Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Grillbröd

(20)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Istället för att grilla pinnbröd! Här är en god variant med olivolja, jäst och flingsalt att grädda på grillen. I platta kakor med naggad yta, perfekta till wraps, fajitas, burritos eller att linda grillkorv i.

Ingredienser

Portioner: 8 små bröd
  • 1/3 paket jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 6 1/2 dl vetemjöl (ca 6 1/2 dl motsvarar ca 400 g)
Pensling
  • olja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 små bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Häll lite olivolja på degen och vänd runt så att den blir oljad runt om. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur övertäckt med bakduk.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 eller 8 bitar (för 8 små bröd). Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckt ca 30 minuter i rumstemperatur. Vill du jäsa längre tid så lägg bullarna på mjölat bakplåtspapper på en bricka, täck med en bakduk. Jäs i kylskåp 1-2 timmar.
  3. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Pensla med lite olivolja och strö på flingsalt. Grädda bröden på grillen tills de blåser upp sig lite, ca 1 minut. Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2-2 minuter beroende på värmen.

För alla

Brödet innehåller gluten men är fritt från laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Receptet är provlagat för 4 stora bröd eller 8 små bröd.
Brödet är godast nygräddat.

Näringsvärde
Per portion

Energi
793 kJ / 190 kCal
Läs mer om näringsvärden