Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Fläderpannacotta

Härlig pannacotta i ett riktigt somrigt recept med flädersaft. Servera gärna med färska jordgubbar för ännu mera sommar! Pannacotta är väldigt lätt att göra, och ändå blir det så gott och uppskattat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädden och dra av från värmen. Rör ner gelatinbladen och låt bladen smälta under omrörning, blanda sedan ner saften.
  3. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylskåp tills pannacottan stelnar, ca 3 timmar.
  4. Servera med jordgubbar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Tiden kan variera hur fort pannacottan stelnar beroende på storleken på glasen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl koncentrerad flädersaft
Till servering
  • jordgubbar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?