Halloumisallad med citron- och gurkröra

Betyg 4.2 av 5.91 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Halloumisallad med citron- och gurkröra

Smakrik och mättande halloumisallad, som dessutom är både enkel och snabblagad. Tärna halloumin och stek den frasig i lite olivolja. Vänd ner osten i den ljumma salladen av bulgur, lök, morötter och zucchini och servera tillsammans med rivig rucola och syrlig citron- och gurkröra. Perfekt vardagsmat!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Halloumisallad med citron- och gurkröra

Ingredienser

4 portioner

Halloumisallad

3 dl bulgur
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
ca 300 g halloumi

Citron- och gurkröra

1 gurka
1/2 citron
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta

Till servering

1/2 påse rucola (à 65 g)

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Gick jätte bra med gräddfil istället till gurkröran. Paprika istället för zucchini. Mums!

    Elin

  • Blandade i färsk babyspenat innan servering

    Birgitta

  • Jättegott! Använde turkisk yoghurt isf kvarg

    Birgitta

  • Kanske förtydliga direkt i receptet att det är 3 dl okokt bulgur?

    Marianne

  • Märklig kombination av ingredienser, halloumi är gott men förtjänar bättre tillbehör. Min son ville inte äta sig mätt på detta, tyckte att det inte kom upp i nivå att kunna betygsättas. Kommer inte laga receptet igen.

    Åsa

  • Bytte kvarten mot gräddfil men annars gudomligt 😍

    Oliwia

  • Hej! Är måtten på bulgur okokt eller kokt?

    Olivia

    Hej Olivia! Det är okokt bulgur som det ska vara. Hoppas att du gillar salladen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Bytte ut kvargen mot grekisk yoghurt, funkade jättebra :)

    Emma

  • Hade varit bra att veta hur länge grönsakerna ska stekas.

    Anna

    Tack Anna för din fråga. Vi har nu uppdaterat texten med tydligare anvisning. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Mycket gott och lättlagat. Böt ut zucchinin mot rör paprika och rödlöken mot purjolök. Funkade jättebra. Tog Turkisk yoghurt istället för Kvarg. Blev såsigare, vilket är en fördel.

    Elisabeth

Näringsvärde per portion

Energi2670 KJ / 639 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.5 g
Protein32.7 g

Testa liknande recept

  • Bulgursallad med halloumi
    Betyg 4.6 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljbulgur med bär
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgursallad med nordiska smaker
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad halloumi med myntayoghurt
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad