Halloumisallad med citron- och gurkröra

Smakrik och mättande halloumisallad, som dessutom är både enkel och snabblagad. Tärna halloumin och stek den frasig i lite olivolja. Vänd ner osten i den ljumma salladen av bulgur, lök, morötter och zucchini och servera tillsammans med rivig rucola och syrlig citron- och gurkröra. Perfekt vardagsmat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Ingredienser
4 portioner
Halloumisallad
3 dl bulgur
1 rödlök
2 morötter
1 zucchini
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
ca 300 g halloumi
Citron- och gurkröra
1 gurka
1/2 citron
250 g kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta
Till servering
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 639 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.5 g
Protein32.7 g

Kommentarer
10 stGick jätte bra med gräddfil istället till gurkröran. Paprika istället för zucchini. Mums!
Elin
Blandade i färsk babyspenat innan servering
Birgitta
Jättegott! Använde turkisk yoghurt isf kvarg
Birgitta
Kanske förtydliga direkt i receptet att det är 3 dl okokt bulgur?
Marianne
Märklig kombination av ingredienser, halloumi är gott men förtjänar bättre tillbehör. Min son ville inte äta sig mätt på detta, tyckte att det inte kom upp i nivå att kunna betygsättas. Kommer inte laga receptet igen.
Åsa
Bytte kvarten mot gräddfil men annars gudomligt 😍
Oliwia
Hej! Är måtten på bulgur okokt eller kokt?
Olivia
Hej Olivia! Det är okokt bulgur som det ska vara. Hoppas att du gillar salladen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Bytte ut kvargen mot grekisk yoghurt, funkade jättebra :)
Emma
Hade varit bra att veta hur länge grönsakerna ska stekas.
Anna
Tack Anna för din fråga. Vi har nu uppdaterat texten med tydligare anvisning. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Mycket gott och lättlagat. Böt ut zucchinin mot rör paprika och rödlöken mot purjolök. Funkade jättebra. Tog Turkisk yoghurt istället för Kvarg. Blev såsigare, vilket är en fördel.
Elisabeth