Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm
Halloumi som serveras tillsammans med matvete, bakade tomater och syrlig ärtkräm är en måltid som passar perfekt som lunch eller lättare middag. Den salta och krispiga halloumiosten med de söta bakade tomaterna och den lena ärtkrämen är en perfekt smakkombination.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
Ärtkräm
Bakade tomater
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot mjölkproteinfri ost ersättningsprodukt eller tofu.
Osten kan innehålla löpe.
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otippat gott! Jag hade bara fryst bladspenat, men stekte den med halloumi, och det funkade lika bra.
Anna
2024-07-28Riktigt gott (dock utan ärtkräm) blandade i edamamebönor istället 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
2023-09-20Tycker det tvärtom mot Sarah var underbart gott! Jag använde chiliflakes och det var mycket gott!
Birgitta
2023-06-15