Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm
Halloumi som serveras tillsammans med matvete, bakade tomater och syrlig ärtkräm är en måltid som passar perfekt som lunch eller lättare middag. Den salta och krispiga halloumiosten med de söta bakade tomaterna och den lena ärtkrämen är en perfekt smakkombination.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
Ärtkräm
250 g tinade frysta ärtor
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
Bakade tomater
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl matvete
400 g halloumi eller grillost
1 msk olivolja
65 g bladspenat
125 g tinade frysta granatäppelkärnor
1 dl rostade nötter eller frön
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett42 g
Salt5.9 g
Kolhydrater27 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otippat gott! Jag hade bara fryst bladspenat, men stekte den med halloumi, och det funkade lika bra.
Anna
2024-07-28Riktigt gott (dock utan ärtkräm) blandade i edamamebönor istället 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
2023-09-20Tycker det tvärtom mot Sarah var underbart gott! Jag använde chiliflakes och det var mycket gott!
Birgitta
2023-06-15