Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
5
Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

Halloumi som serveras tillsammans med matvete, bakade tomater och syrlig ärtkräm är en måltid som passar perfekt som lunch eller lättare middag. Den salta och krispiga halloumiosten med de söta bakade tomaterna och den lena ärtkrämen är en perfekt smakkombination.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

Ingredienser

4 portioner

Ärtkräm

250 g tinade frysta ärtor
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt

Bakade tomater

250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl matvete
400 g halloumi eller grillost
1 msk olivolja
65 g bladspenat
125 g tinade frysta granatäppelkärnor
1 dl rostade nötter eller frön

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Otippat gott! Jag hade bara fryst bladspenat, men stekte den med halloumi, och det funkade lika bra.

Anna

2024-07-28

Riktigt gott (dock utan ärtkräm) blandade i edamamebönor istället 🌟🌟🌟🌟🌟

Catarina

2023-09-20

Tycker det tvärtom mot Sarah var underbart gott! Jag använde chiliflakes och det var mycket gott!

Birgitta

2023-06-15

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett42 g
Salt5.9 g
Kolhydrater27 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bowl med sötpotatis, kikärtor och fetaost
Betyg 4.3 av 5.
84 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baba ganouch- aubergindipp
Betyg 3.3 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Solig halloumi
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga