Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

6
0
Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

Halloumi som serveras tillsammans med matvete, bakade tomater och syrlig ärtkräm är en måltid som passar perfekt som lunch eller lättare middag. Den salta och krispiga halloumiosten med de söta bakade tomaterna och den lena ärtkrämen är en perfekt smakkombination.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Halloumisallad med bakade tomater och ärtkräm

Ingredienser

4 portioner

Ärtkräm

250 g tinade frysta ärtor
1 liten riven vitlöksklyfta
2 msk tahini
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt

Bakade tomater

250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl matvete
400 g halloumi eller grillost
1 msk olivolja
65 g bladspenat
125 g tinade frysta granatäppelkärnor
1 dl rostade nötter eller frön

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot mjölkproteinfri ost ersättningsprodukt eller tofu.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2672 KJ / 639 kCal
Fett 42 g
Salt 5.9 g
Kolhydrater 27 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden