Bowl med sötpotatis, kikärtor och fetaost
Magisk bowl som tål att lagas om och om igen! Servera gyllene sötpotatis och heta rostade kikärtor tillsammans med krispig grönkål och fetaost på en bas av matvete som blandas med en dressing av dijonsenap, honung, citron och tahini.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
Ingredienser
4 portioner
2 sötpotatisar
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk olivolja
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
Matvete
2 1/2 - 3 dl matvete
200 g grönkål
150 g fetaost
1 kruka basilika
2 dl granatäppelkärnor
1 dl blandade nötter och frön (t ex pumpakärnor och valnötter)
Dressing
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk tahini
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3126 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Masserade kålen med olja/salt. Pumpa istället för sötpotatis samt lite ugnsbakad brysselkål. Gott
Caroline
2023-11-24Blanchera kålen!!!!!
Iris
2023-11-14Grym dressing men i övrigt inte så speciell rätt. Bra som tillbehör eller på en buffé kanske!
Kim
2023-07-03