Bowl med sötpotatis, kikärtor och fetaost

Magisk bowl som tål att lagas om och om igen! Servera gyllene sötpotatis och heta rostade kikärtor tillsammans med krispig grönkål och fetaost på en bas av matvete som blandas med en dressing av dijonsenap, honung, citron och tahini.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 sötpotatisar
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk olivolja
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
Matvete
2 1/2 - 3 dl matvete
200 g grönkål
150 g fetaost
1 kruka basilika
2 dl granatäppelkärnor
1 dl blandade nötter och frön (t ex pumpakärnor och valnötter)
Dressing
2 msk dijonsenap
2 msk honung
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk tahini
1/2 tsk salt
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3126 KJ / 747 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater74 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Bra smakkombinationer i detta recept. MEN. Jag är glad att jag läste kommentarerna här ang senapsmängden innan. Istället för 2 msk senap började jag med 1 tsk. Smakade av och tyckte det räckte mer än väl. Adderade också juicen från granatäpplet, det blev supergott och gav också en bättre dressingkonsistens. Gott! Ska göra igen.
Sara
2025-02-09Jättegott! Toppenbra matlåderätt (ej testat ännu, men kan tänka mig det). Dock ganska kraftig smak av dijonsenap. Grönkålen var slut i affären så vi körde på svartkål istället. Funkade utmärkt! Ett tips är att lägga kålen på samma plåt som sötpotatisen och kikärtorna under de sista 10 minuterna av ugnsbakningen. Mums! Vi toppade med pumpakärnor. :-)
Erika
2025-01-05Masserade kålen med olja/salt. Pumpa istället för sötpotatis samt lite ugnsbakad brysselkål. Gott
Caroline
2023-11-24