Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumipasta med rostad mandel

Den här pastarätten med halloumi går snabbt att laga. Vill man kan man servera kyckling, salami eller skinka i pastan om det finns i kylskåpet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär morötterna i ca 1 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Lägg morötterna i pastavattnet när 3 minuterna återstår av koktiden.
  4. Skala och skiva vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skär halloumin i 1–2 cm stora bitar.
  5. Fräs paprika, vitlök och halloumi i olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  6. Häll av pastan och blanda med paprikafräset och spenaten. Strö över mandeln.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut halloumin mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut halloumin mot tofu.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 65 g babyspenat
  • 50 g rostade mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2327 kJ / 557 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer