Halloumipanerad kyckling med grönt

Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Halloumipanerad kyckling med grönt

Den cypriotiska ”gnisselosten” halloumi blir här till en krispigt god panering runt möra lårfiléer av kyckling. Till den halloumipanerade kycklingen passar det perfekt med en matig grönsallad av avokado, broccoli, rädisor, gröna bönor och spenat. Fräscht värre!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Halloumipanerad kyckling med grönt

Ingredienser

4 portioner
250 g halloumi
2 msk sesamfrön (+ extra till garnering)
2 msk finhackad persilja
2 tsk torkad timjan
2 ägg
500 g kycklinglårfilé
2 krm nymalen svartpeppar
1 avokado
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
1 broccoli
150 g haricots verts (bönor) eller sockerärter
2 msk olivolja
salt
65 g babyspenat

Honungsvinägrett

1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja

Till garnering

stekta citronklyftor

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Mycket enkel att göra vegetarisk. Jag tog quornfiléer och följde receptet i övrigt. Eventuellt kan det vara gott med en sås till typ tsatsiki. Vi testade det och tyckte att det också var gott. En fräsch och fin bjudrätt till vår och sommar!

    Astrid

  • Väldigt gott, tog kycklingfilé istället och skar i bitar. Risotto till. Övertygad om att kycklingbitarna funkar bra på buffébordet också.

    Åsa

  • Fräscht. Lade till grön sparris och stekte med citronklyftorna. Hade 350 g kycklinglårfile i frysen och anpassade mängderna till det med det blev tomt på fatet delat på två. En rätt att laga fler gånger.

    Stefan

  • Tog kycklingfile och la till champinjoner och mer grönsaker. Att låta citron steka med ger en frisk smak. Gott och fräscht.

    Ann-sofie

  • Tog kycklingfilé i st f lårfilé och tog mer grönt än receptet säger. Mer kryddor mehövs också. En fräsch rätt som också passar en buffé. Gott!!

    Carin

  • Jag kryddade lite mer rätten är väldigt god och iögonfallande! Är tacksam för recept på glutenfri mat �

    Mona

Näringsvärde per portion

Energi3036 KJ / 734 kCal
Fett54 g
Salt3.85 g
Kolhydrater14 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Grillad halloumi
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Halloumivåffla
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad