Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor
Denna honungsstekta halloumi med citronslungade sojabönor, eller edamame, är en grön och matig sallad, perfekt som lunch eller som tillbehör. Lätt att laga med en god smak av sommar. Servera gärna med grillad kyckling eller en fin bit kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 huvud hjärtsallad
1 påse blandad sallad (à 65 g)
1 knippe rädisor (à ca 200 g)
2 avokador
200 g edamamebönor
2 msk olivolja
finrivet skal av 1 citron
200 g halloumi
1 msk flytande honung
färskpressad juice av 1/2 citron
olivolja att ringla över
flingsalt, salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett39 g
Salt4.76 g
Kolhydrater18 g
Protein29 g
Kommentarer
Den godaste salladen! Eftersom det inte var rädis-säsong stekte jag lite sparris med salt, peppar och lite av citronskalet. Sen stekte jag halloumin med honungen! Fantastiskt gott! Hade det varit sommar hade jag nog grillat en citron till också! Mums!
Matilda
2020-01-20En sallad att längta efter, liksom en kär vän ☺
Torsten
2016-10-29sommarfräsch sommarlunch.
Solveig
2014-06-16