Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor

(44)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna honungsstekta halloumi med citronslungade sojabönor, eller edamame, är en grön och matig sallad, perfekt som lunch eller som tillbehör. Lätt att laga med en god smak av sommar. Servera gärna med grillad kyckling eller en fin bit kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 huvud hjärtsallad
  • 1 påse blandad sallad (à 65 g)
  • 1 knippe rädisor (à ca 200 g)
  • 2 avokador
  • 200 g edamamebönor
  • 2 msk olivolja
  • finrivet skal av 1 citron
  • 200 g halloumiostar
  • 1 msk flytande honung
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • olivolja att ringla över
  • flingsalt, salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj salladen. Plocka bladen och fördela tillsammans med blandsalladen på ett stort fat.
  2. Skiva rädisorna. Dela, kärna ur, gröp ut och skär avokadon i skivor. Fördela över salladen. Krydda med 1 1/2 krm flingsalt och 1 krm peppar (för 4 portioner).
  3. Koka bönorna i en kastrull med lättsaltat vatten ca 3 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag. Lägg tillbaka dem i kastrullen och tillsätt hälften av olivoljan. Hetta upp dem hastigt tillsammans med hälften av citronskalet och 2 krm flingsalt (för 4 portioner). Ta av från värmen och strö över salladen.
  4. Bryt halloumin i grova bitar. Stek dem i en stekpanna med restena av oljan tills de får lite färg. Ta från värmen och ringla över honung. Lägg osten på salladen. 
  5. Strö över resten av citronskalet och pressa över citronsaften. Avsluta med att ringla över olivolja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt halloumi mot tofu.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2313 kJ / 553 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept