Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor

25
3
Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor

Denna honungsstekta halloumi med citronslungade sojabönor, eller edamame, är en grön och matig sallad, perfekt som lunch eller som tillbehör. Lätt att laga med en god smak av sommar. Servera gärna med grillad kyckling eller en fin bit kött.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Honungsstekt halloumi och citronslungade bönor

Ingredienser

4 portioner
1
huvud hjärtsallad
1
påse blandad sallad (à 65 g)
1
knippe rädisor (à ca 200 g)
2
avokador
200 g
edamamebönor
2 msk
olivolja
finrivet skal av 1
citron
200 g
halloumi
1 msk
flytande honung
färskpressad juice av 1/2
citron
-
olivolja att ringla över
-
flingsalt, salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: Byt halloumi mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Matilda

2020-01-20

Den godaste salladen! Eftersom det inte var rädis-säsong stekte jag lite sparris med salt, peppar och lite av citronskalet. Sen stekte jag halloumin med honungen! Fantastiskt gott! Hade det varit sommar hade jag nog grillat en citron till också! Mums!

Torsten

2016-10-29

En sallad att längta efter, liksom en kär vän ☺

Solveig

2014-06-16

sommarfräsch sommarlunch.

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 553 kCal
Fett 39 g
Salt 4.76 g
Kolhydrater 18 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept