Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Halloumigryta med jordnötssås

Här steks halloumin gyllenbrun, och serveras tillsammans med spenat som fått tillagas i en härlig thai satay curry, och passar utmärkt ihop med kokt ris. Vi önskar dig en enkel och smakrik vegomåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär halloumin i bitar och stek dem i oljan i en stekpanna. Lägg upp halloumin på en tallrik.
  3. Sänk värmen på plattan och rör i satay grunden och spenaten. Sjud i 2 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar och rör i pannan. 
  5. Servera pannan med halloumi och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g halloumiost
  • 1 burk thai satay curry grytbas (à 400 ml)
  • 65 g babyspenat
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3121 kJ / 748 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer