Halloumigryta med jordnötssås
Här steks halloumin gyllenbrun, och serveras tillsammans med spenat som fått tillagas i en härlig thai satay curry, och passar utmärkt ihop med kokt ris. Vi önskar dig en enkel och smakrik vegomåltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 burk thai satay curry grytbas med jordnötter (à 400 ml)
65 g babyspenat
250 g tomater (gärna småtomater)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3165 KJ / 758 kCal
Fett40 g
Salt6 g
Kolhydrater67 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Det här kommer lagas fler gånger. Vi lade till lite hackade jordnötter för mer crunch.
Ann
2024-04-14Absolutely disgusting, we did not use the green curry we received as replacement and went to buy the peanut sauce. Even with it... peanut sauce and tomatoes?... it definitely made for... "memorable" dinner and a lot of matavfall...
Daiva
2024-04-08Imponerande att ni lyckas välja ett recept som ni inte har råvaror till. är detta en del i den "förbättring" som ni gjorde när ni gick från 5 rätter till 4 rätter för samma pris i somras?
Linus
2024-04-08